Två svenska världsstjärnor

“Hårt jobb lönar sig” är ett citat som används flitigt för att peppa folk som befinner sig i ett tidigt skede av karriären. Ett exempel där detta citat har visat sig stämma är för golfspelaren Alexander “Alex” Norén. All träning och tålamod har gjort honom till nia på världsrankingen i golf vilket gör att han är en av två svenska världsstjärnor som Sverige har nu i golf. Den andra svenskan som ligger på topplistan är Henrik Stenson som var den första svenskan att vinna en herrmajor i British Open den 17 Juli år 2016.

Topp 10 på världsrankingen

Trots den svajiga starten av karriären så har Alexander “Alex” Norén lyckats vända och framgångarna rullar in. Endast i år har golfspelaren tävlat 22 gånger och klarat 20 kval. På de 22 gånger han har tävlat, har han kommit på 8 topp-10-placeringar samt vunnit 4 tävlingar. Dessa tävlingar som han har vunnit har varit AAM Scottish Open, British Masters supported by Sky Sports, Nedbank Golf Challenge och Omega European Masters. Plötsligt har vi två världsstjärnor då både Alexander Norén och spelaren Henrik Stenson platsar in på topp 10 i världsrankingen. På fjärde plats finner man Henrik Stenson och några placeringar ner på nionde plats finns Alexander Norén.

Klarat sina kval

Golf är en populär sport i Sverige och anses vara en av de största sporterna med över 470 aktiva klubbar runt om i landet. Det finns många som tävlar men även många som spelar på hobbynivå. Oavsett i vilken nivå man spelar i är det en stor inspiration och motivation att se två svenskar vara med på topprankingen i golf. Då listan uppdateras varje vecka gäller det att ständigt leverera för att kunna vara kvar samt även klättra längre upp. Både Norén och Stenson har klarat sitt kval de senaste 13 tävlingarna vilket är sedan vecka 26 i år för Norén och vecka 22 för Stenson.