Tiger Woods – ett personporträtt

Eldrick Tont “Tiger” Woods föddes den 30 december 1975, i Orange County, Kalifornien. Tiger är en professionell golfspelare. Woods låg som etta på golfens världsranking under 264 veckor i sträck, från augusti 1999 till augusti 2004. I augusti år 2006 tog Woods som trettioåring, yngst i historien, sin femtionde seger på PGA Touren. Tigers atletiska och pråliga stil och hans etniska ursprung har bidragit till att golfen blivit allt mer populär i nya kretsar. Hur kommer det sig att han heter “Tiger”? Det kommer från en vän till hans far, en vietnamesisk soldat som fadern stred med i Vietnamkriget.

Woods familj och privatliv

Tigers far hette Earl Woods var afroamerikan med indiansk och kinesisk härkomst. Han var yrkesmilitär i Gröna Baskrarna. Mammans namn är Kultida Woods och hon kommer från Thailand, samt har afrikanskt, kinesiskt och holländskt ursprung. Tiger Woods är speciellt känd i Sverige på grund va hans svenska tjej. Elin Nordegren. Elin föddes 1981 i Vaxholm och är dotter till journalisten Thomas Nordegren och vår före detta migrationsminister Barbro Holmberg. Elin har bland annat arbetat som barnflicka i Florida hos familjen Parnevik, det var där hon och Tiger träffades. De gifte sig den 5 oktober 2004 och 2007 föddes dottern Sam och år 2009 föddes deras son Charlie. I augusti 2010 skiljde sig paret efter en otrohetsaffär. Tiger bryter tystnaden om affären ett halvår efter händelsen, vilket många ifrågasatte.

Bli ett golfproffs

Vill du tjäna bra med pengar samtidigt som du får spela en rolig sport? Börja spela golf redan idag! Du kan beställa golfklubbor och kläder online med frakt så de skickas direkt hem till dig. För att få börja spela på en auktoriserad golfbana och ha ett handicap måste du först tänka på två saker. Du måste genomgå en nybörjarkurs, vilket ger dig ett grönt kort. En sådan kurs finner du på de flesta av de större golfklubbarna i Sverige. Du måste också för att få spela på en golfbana bli aktivt medlem i en golfklubb, vilket gör att du brukar få spela fritt på den klubben. Är man inte aktiv medlem får man inte spela golf på någon golfbana alls.