Spela golf i bekväma kläder

När du har börjat att spela golf märker du snart att det är viktigt att vara rätt klädd för att kunna tillbringa en eftermiddag på golfbanan. Det finns idag inte lika mycket regler eller någon strikt klädkod för sporten, men det underlättar att du känner dig bekväm medan du spelar. På så sätt har du bättre möjligheter att förbättra dina resultat.

Hos Aimn hittar du sköna och bekväma träningstoppar för dam som passar bra för golfbanan. När du har på dig snygga och bekväma träningstoppar för dam från Aimn kan du känna sig som ditt snyggaste jag, även när du har gått långa sträckor på golfbanan. Här finns träningstoppar i många olika passformer, modeller och stilar.

Stora och plufsiga kläder

Under mitten av nittiotalet gjordes de flesta professionella golfkollektioner till herrar. Kvinnorna fick därför spela i mindre herrstorlekar. Det som stod till buds var stora och breda pikétröjor och shorts som hade dubbla veck framtill. Kläderna framstod som stora och plufsiga då de var gjorda av bomull utan stretch. För att genomföra en lyckad sving krävs rymliga kläder. Men under de senaste tjugo åren har många nya material kommit ut på marknaden, och golfkläderna görs nu ofta av stretchmaterial.

Korta kjolar förbjudna

Kvinnliga golfare brukar numera vara rätt så konservativt klädda. Den välkända golfstjärnan Michelle Wie har dock gått sin egen väg, där hon har burit linnen som ger utrymme för stora armrörelser. Men för några år sedan infördes nya och mer strikta klädregler för proffsgolfarna som deltar i LPGA-touren. Spelarna fick inte bära toppar utan krage, och shorts och kjolar skulle vara så pass långa att inte bakdelen syntes för åskådarna. Golfproffsen fick en lista som visade vilka kläder som inte var tillåtna.

Spelade i huvtröja

Engelsmannen Tyrrell Hatton lyckades kamma hem vinsten i brittiska PGA-mästerskapet år 2020. Han vann Europatourtävlingen som hölls i Wentworth utanför London och gjorde fyra bra rundor som alla låg under 70 slag. Till slut landade han på totalt -19 och vann tävlingen. Han låg på fyra slags marginal över Victor Perez från Frankrike som hamnade på andra plats. Men trots det glimrande spelet var det inte hans golfande som blev den stora snackisen under tävlingen. I stället ville alla diskutera hans kläder, då Tyrrell Hatton valde att spela i en huvtröja, vilket de konservativa spelarna inte uppskattade. Hatton menade att golfsporten bör vara mer tillåtande och inte så snobbig. Han anser att det viktiga är att vara bekväm och se bra ut när man spelar.