Tips inför köp av golfklubbor

Är du ny inom golfen och på jakt efter din första egna golfutrustning? Då ska du inte missa den här artikeln där vi ger dig de bästa tipsen när det kommer till köp av golfklubbor. Att välja rätt typ av klubbor är inte bara viktigt för ditt spelande utan har även betydelse på ett ergonomiskt plan – de ska passa just till din fysik och kropp.

Golfklubborna har dessutom sin enskilda och unika funktion där du väljer bland olika klubbor så som hybrider, järnklubbor och putters för att nämna några varianter. Här går vi igenom olika saker som är bra att tänka på när du ska köpa dina första nya golfklubbor.

Golfskaftet

Ett vanligt fel när nybörjare köper klubbor är att helt och hållet fokusera på klubbhuvudet. Själva skaftet brukar ofta glömmas bort och många tror att det inte har någon direkt betydelse, men faktum är att även skaftet har en viktig funktion. Längden på skaftet är vad som avgör hur smidig du blir i din swing samt hur bekväm klubban blir till din kropp.

Materialet har också betydelse där golfskaftet kan vara av olika slag så som stålskaft eller grafitskaft. Det förstnämnda är betydligt tåligare och prislappen är lägre än grafitskaft. Vad som däremot är till grafitskaftets fördel är vikten. Stålskaftet kan nämligen väga så mycket som upp till 130 gram och då brukar klubban bli tyngre samt svårare att få hastighet på. Känner du att nya grafitskaftsklubbor är det bästa för dig, men att det blir en dyr investering kan du alltid hitta snabb fakta om snabblån på nätet. Det kan vara ett smidigt alternativ när du behöver lite ekonomisk hjälp för att införskaffa rätt typ av golfklubbor.

Köp begagnade klubbor

Fördelarna med att köpa begagnade klubbor är faktiskt många, framför allt om du är nybörjare och ännu inte riktigt hittat “din spelstil”. Det kanske till och med är så att du inte har möjlighet att spela så mycket som du önskar och då kan ett dyrt inköp av klubbor kännas onödigt. Hör dig för i din golfomgivning. Om inte annat kan du med fördel köpa begagnade golfklubbor på nätet via någon av alla säljportaler. Tänk bara på att se över klubbgreppets skick, det vill säga hur slitet det är. Klubbor med mjukare grepp går ofta sönder efter ett tag och det är inte sällan standardgrepp torkar (och blir halare mot handen) efter längre användning.

Custom Fit

Om det inte är pengarna som styr ditt inköp av nya golfklubbor är tipset att göra en så kallad custom fitting. Det innebär att du får dina klubbor helt anpassade efter din kropp och unika sving. Själva momentet att prova ut klubborna har en kostnad, men väljer du att köpa dina klubbor i samma process brukar den kostnaden återbetalas.

Lycka till med ditt golfande!