Bästa golfbanorna i Södermanland

Södermanland är kanske framförallt känt för de många slott som finns utspridda i det mellansvenska landskapet, men det finns även gott om resmål för golfentusiasten i Södermanland, då landskapet kan skryta med ett flertal golfklubbar och golfbanor i hög klass.

Den golfklubb i Södermanland som av många anses vara den allra bästa är Katrineholms golfklubb. Att klubben har så bra rykte beror bland annat på den bana som kallas Sörmlands Stolthet, som under många år har utvecklats tillsammans med Robert Karlsson. Banan har 27 hål, och erbjuder en stor variation i form av riktigt kluriga utmaningar och banor som inbjuder till birdiechanser. Allt omges av Södermanlands böljande landskap. Som gäst vid klubben hittar man också boende och restaurang i klubbens regi, vilket gör att man kan tillbringa flera dagar med att spela på de olika golfbanorna, om man så vill.golf-1758094_960_720

En annan golfklubb med gott rykte i Södermanland är Nyköpings golfklubb. Här finns två banor med sammanlagt 36 hål, den Östra banan och den Västra banan. Östra banan har varierad natur med både park och skog, medan man på Västra banan har en del vattenhinder att ta sig runt. Efter att man har spelat färdigt kan man också slå några slag på klubbens range, som är nybyggd och modern. Därefter kanske dagen kan avslutas i restaurangen, eller med lite shopping i golfshopen, som är en av de största i Sverige.

Om man ska ha råd att åka runt och besöka alla dessa golfbanor gäller det dock att man har ordning på sin ekonomi. Känner man att så inte är fallet, och att man skulle behöva hjälp med att få sin ekonomi på fötter igen, ska man kontakta Zensum, som är en privat lånerådgivare. Zensum kan bland annat hjälpa till med att omförhandla ens lån till bättre villkor. De pengar man sparar in på ränteinbetalningar kan man då istället använda till resekostnader och greenavgifter för sin golfresa runt Södermanland.