Så får du till den perfekta golfsvingen

Att få till den perfekta golfsvingen kan kännas som ren tur. Men med några grundläggande knep är det enkelt att få till en god grundsving. Därefter går den såklart att bemästra i oändlighet. Men här kommer några handfasta tips för att du ska få till grunderna.

Hitta balansen
Balansen är grunden till allt och bristande balans är ett definitivt något som kommer försämra din sving. Se först och främst till att du inte överbalanserar på varken hälarna eller tårna. Du kan inte börja arbeta på din sving på riktigt innan du står stadigt i mitten på båda fötterna. Öva och känn efter, eller be en betraktare ge dig feedback på din balans och hållning genom svingen. Och kom ihåg att ju lägre du håller händerna, desto lägre flyger oftast bollen.

Synkronisera kroppen
Få din kropp i synk. Det här betyder att du inte bör fokusera för mycket på händerna. Eller för mycket på benen. Försöka få allt att hänga samman i en jämn, flytande rörelse för att få maximal kontroll och kraft i svingen. Börja röra klubban med dina axlar eller bröstet, istället för händerna, och låt rörelsen fullföljas därifrån.

Mid adult golfer teeing of at sunset.

Sakta ned
Innan du slår på stort måste du slå på långsamt. Nyckeln till att hitta den perfekta kroppsrörelsen ligger i att repetera, och att repetera långsamt. Genom att hitta ett jämnt tempo får du lättare dina händer och kropp i synk. Sen hjälper det även att balansera kroppsvikten för att få ut maximal kraft i svingen.

Tänk dig en cirkel
Tänk dig din golfsving som en lutande cirkel. Försök att visualisera klubbans färd och öva långsamt på att inkludera de tidigare elementen.

Fortsätt öva
Som nämndes i artikelns inledning är övning, förstås, nyckeln till en bra golfsving. Försök att öva alla tips, ett efter ett, för att sedan låta allt smälta samman till en perfekt rörelse. Experimentera med vad som känns bra för dig, och anpassa dig efter vad svingen kräver.