Golfa för hälsans skull

Golf är både nyttigt och roligt. Att få stiga upp tidigt på morgonen och ge sig iväg till golfbanan kan vara något av det bästa livet har att erbjuda. Särskilt om vädret är fint och det är en lugn och stillsam dag på banan. Många uppskattar också den sociala aspekten av golf. Ofta går man en runda med sina bästa vänner och får en möjlighet att prata om både stort och smått. Den här kombinationen av naturupplevelse, motion, spänning och socialt umgänge gör att golf har blivit oerhört populärt. Förr i tiden var golf en sport för överklassen. Men nu är det en sport för alla.

Golf är bra för hälsan

Golf är alldeles utmärkt för hälsan. Går du 18 hål så har du fått dig en riktigt rejäl promenad. Du kanske väljer att åka golfbil och då får du inte lika mycket motion men Golf förlänger livet – oavsett om du åker golfbil eller inte. Detta visar ett flertal studier som har gjorts. För även om du åker golfbil så är det ändå ett bra konditionspass att genomföra en golfrunda. Dessutom tränar du din motoriska förmåga och dina muskler när du svingar. Men frågan är om inte också de sociala aspekterna bidrar till det faktum att golfare lever längre än andra. Studier har visat att ensamma människor inte lever lika länge som de som umgås mycket med vänner.

Andra orsaker till att golfare lever länge

Kan det finnas ytterligare förklaringar till att golfare har längre medellivslängd än de som inte golfar? En delförklaring skulle kunna vara att den som är intresserad av golf är förmodligen intresserad av sport i allmänhet. Den som är intresserad av sport i allmänhet utövar förmodligen en del olika sporter. Kanske till och med sådana som är ännu mer fysiskt krävande än golf. Dessa personer drar alltså nytta av sin hälsosamma livsstil även utanför golfbanan när det handlar om att förlänga livslängden. Detta är sådant som kan vara svårt att sätta fingret på i en studie och det är inte alltid lätt att säga vad som är hönan och ägget.