Åk på golfresa

Träningsresor, äventyrsresor… och nu även golfresor. Alla golfare som har tröttnat på sina vanliga banor, kan packa väskan och styra kosan mot något annat land

för att kombinera sin favoritsport med natursköna upplevelser. Idag åker många golfare på speciellt anordnade resor, där de kan öva sin sving och varva ned med sol och bad när hålen har avverkats. Golfresor för svenskar har blivit en populär företeelse och ett givet val under vintersemestern, då golfbanorna på hemmaplan pryds av snö och is.

Researrangörer

En golfresa kan bokas med hjälp av särskilt utvalda researrangörer som specialiserat sig på golf. Golf Plaisir, Out of Bounds och det vanliga resebolaget Ving, är bara några få exempel på arrangörer som gör din golfupplevelse trevlig. En golfresa kan visserligen kosta en slant, men egentligen skiljer det inte alltför mycket från en vanlig all inclusive-resa. Man kan t.ex välja att få både frukost, lunch och middag inräknat i priset. De flesta behöver således inte ta ett blancolån för att ha råd, men det är klart – har man ont om pengar och drömmer om denna typ av semester, så kan ett lån vara vägen till den drömmen.

Populära länder

Det är naturligtvis inte bara till varmare breddgrader som folk åker när de intresserar sig för en golfresa. Danmark har faktiskt fått sig ett uppsving, även om europeiska länder som Skottland, Spanien, Italien, Portugal och numera även asiatiska länder har legat i topp. USA är också ett land där det spelas mycket golf och det finns många fina banor i hela landet från norr till söder, från öst till väst. Dock kan en golfresa till staterna vara betydligt dyrare, av rent förklarliga skäl.

Hur kan en golfresa vara upplagd?

När man säger “golfresa” så är detta bara själva samlingsnamnet för alla restyper som väntar. En golfresa kan vara förlagd i närheten av en storstad för att

kombinera utbud med spellust. Andra väljer att kombinera golfresan med sol och bad, vilket gör att solsäkra länder är särskilt eftertraktade. Sedan varierar också längden på resan. Några väljer en weekend-resa medan andra föredrar en s.k “long-stay” under 2-3 veckor. Du kan till och med välja att inkludera en spa-resa i paketet, då researrangörerna har tagit fasta på att många golfare reser med familj som i sin tur inte är ett dugg intresserade av att golfa, utan istället göra annat medans en familjemedlem övar sin sving på green.

Golfresan har därmed utvecklats som en slags paketresa, där du antingen kan satsa helt och fullt på golfen eller välja till saker för dig och/eller familjen.